HAREKETE GEÇ


  Damla Projesi, belki duymuşsunuzdur bu projeyi. Peki nedir bu proje, amacı nedir, ne yapar? Damla Projesi, 2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılıyor. Proje kapsamında her ilden başvuru yapan gençler verdikleri cevaplara göre özenle seçiliyor ve bir ilde buluşturuluyor. Yaklaşık otuz beş genç bu ilde on gün boyunca çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulunuyor. Hem ili geziyor, kültürünü öğreniyorlar hem de farklı yörelerden arkadaş yeri geliyor kardeş ediniyorlar. Bu proje bakanlık bünyesinde hala devam etmekte. Fakat bu projeye katılanlar, yaptıkları işin tadını alınca bu faaliyetlerin sadece on günlük süreyle kısıtlanmasını istemedikleri için illerde de temsilcilik açmak istiyorlar. İlk başta okullarda kulüp olarak açılıyor fakat sadece okul kapsamında faaliyet yapmak kısıtlı olduğu için ve büyük etkinlikler için izin alımlarında sorun yaşandığından kendilerine dayanak oluşturmak adına Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği kuruluyor. Bakanlık, il temsilciliklerini hala desteklemekte, balon, kalem, defter gibi malzeme yardımı yapıyor ama bunlar tabi kısıtlı oluyor, il temsilcilikleri kendi imkanlarıyla halletmeye çalışıyor bazen gençlik merkezinden yardım alıyorlar. Otuz yedi il temsilciliği var. Bakanlık projelerine yani bu on günlük faaliyetlere 18-29 yaş arası üniversite öğrencileri katılabiliyor ancak yerelde herkese açık yani yaşın kaç olursa olsun sen de bir damla olup gönüllere düşebilirsin. Damla topluluğu benim gördüğüm kadarıyla Allah’ın rızasını gözeten, maddi çıkarları olmayan gönüllülerden oluşan bir topluluk. Amaçları, sevgisizlikten kurumaya yüz tutmuş bu dünyayı, birer damla olup tekrar yeşertmek. Huzurevi ziyaretleri yapıyorlar, büyüklerin gönlüne girebilmek, dualarını alabilmek, dertlerine ortak olabilmek, onlara moral verebilmek için. Çeşitli okullara, genelde köy okullarına, gidiyorlar, okulların eksiklerini gideriyorlar, çocuklarla vakit geçiriyorlar, o çocukların ne kadar mutlu olduklarını görmek bile insana yetiyor. Ve bunlar gibi pek çok faaliyette, ziyarette bulunuyorlar.
  Geçenlerde Yalova Damla Topluluğu’nun öncülerinden diyebileceğim kıymetli bir arkadaşım, bizi Erol abiyle tanıştırdı. Erol abi de Damla gönüllüsü yani onunda bir derdi var diyebilirim. İnsanlar için koşturuyor, Allah güç versin, azmini artırsın. Çok hoşsohbet bir insan, insanların şuurunu kaybetmeye başladığı, ilişkilerin menfaat odaklı olduğu, sevginin yerini zulmün almaya başladığı şu günlerde ne yapabilirim diye düşünen ve bu yolda bir şeyler yapmaya çalışan ve bence yapan bir insan. O gün sohbet ettikten sonra Erol abi bizlere birer rozet hediye etti. Üzerinde, selam ver, harekete geç gibi sloganik cümleler yazıyordu. Herkese rastgele birer tane dağıttı. Bana da ‘’harekete geç’’ yazılı rozet geldi. Ben genelde yaşadığım şeylerin tesadüfen olmadığını düşünürüm, bir mesaj alırım yaşadıklarımdan ve o gün, o rozet bana gelince, ‘’evet Mustafa, harekete geçme vakti. Bir şeylerin farkındasın, artık harekete geçmelisin. İnsanlık için, ümmet için, Filistin için, Gazze için, Kudüs için harekete geçme vakti geldi. Üzerindeki ölü toprağını at ve işe başla. Zaman bendedir ve mekân bana emanettir, de ve her anını, her mekanı değerlendir.’’ dedim kendime.
  Velhasıl Damla topluluğu güzel işler yapıyor, yapmaya da devam eder inşallah. Eğer sende bir damla olup gönüllere düşmek istersen, yaşadığın şehirde varsa bu topluluk katıl derim. Eğer yoksa olması için çaba harca derim.
                                                                                             

Yorumlar

  1. Bir şeyleri Allah rızası için gönüllü yapmak, karşılığında kazanılacak sevaptan başka menfaat olmayınca insanlar birbirini daha kolay anlıyor ve kalp kırmamak için elinden geleni yapıyor.

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun çok güzel bir etkinlik Rabbim sizin gibi gençlerin sayısını artırsın yolunuz açık olsun inşallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MEDENİYET NÖBETİ VE KOVİD TEDBİRLERİ

EYVAH DEMEDEN!

PEKİ YA SONRA?